Αθηναϊκός σύλλογος Αikido και Shiseikan Budojo

Το 1991 και 1992 μέλη του Αθηναϊκού συλλόγου Aikido ταξίδεψαν στην Ιαπωνία, όπου εκπαιδεύτηκαν στο Shiseikan Budojo υπό την καθοδήγηση του δασκάλου Inaba Minoru sensei (稲葉稔, 8 Dan Aikikai). Το Shiseikan Budojo βρίσκεται εντός του πάρκου Yoyogi του Tokyo και τελεί υπό την αιγίδα του ναού Meiji. Από τότε ο σύλλογος διατηρεί στενές σχέσεις με το Shiseikan και ειδικότερα με τον προηγούμενο διευθυντή Inaba Minoru αλλά και τον τωρινό Araya Takashi. Τα μέλη του ταξιδεύουν συχνά στην Ιαπωνία για εκπαίδευση και συμμετέχουν στα διεθνή σεμινάρια που οργανώνουν dojo της Ευρώπης  που σχετίζονται με το Shiseikan (link ISBA).

Μικρό βιογραφικό του Inaba sensei

Ο Inaba Minoru (稲葉稔, 8 Dan Aikikai) ξεκίνησε την ενασχόληση του με τις πολεμικές τέχνες και το Aikido το 1962 σε ηλικία 18 ετών. Υπήρξε μαθητής του διάσημου δασκάλου του Aikido Yamaguchi Seigo. Επίσης ο Inaba sensei μαθήτευσε κοντά στον διάσημο Kunii Zen’ya (1894-1966) τον 18o κληρονομικό δάσκαλο (soke) της σχολής Kashima shin-ryu από το 1965 ως το θάνατο του τελευταίου. Τον Οκτώβριο του 1973 ξεκίνησε να διδάσκει στο Shiseikan budojo, που τότε τελούσε υπό την διεύθυνση του Tanaka Shihan (9 Dan Aikikai). Την διεύθυνση ανέλαβε αργότερα ο Inaba-sensei μέχρι την παραίτηση του το 2009. Από το 2009 διευθυντής (Kancho) του Shiseikan είναι ο Araya Takashi.

Μικρό βιογραφικό του Araya sensei

Ο Araya Takashi (荒谷卓) υπήρξε παλαιότερα μαθητής του Inaba sensei και αξιωματικός (Συνταγματάρχης) του Ιαπωνικού στρατού από τον οποίο παραιτήθηκε το 2007 για να αναλάβει την διεύθυνση του Shiseikan Budojo. Ήταν ο ιδρυτής και πρώτος διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων του Ιαπωνικού στρατού.