Ιστορικό του Συλλόγου και του Dojo

Το Dojo του Καρέα της Αθηναϊκής Λέσχης Aikidoείναι το παλαιότερο Aikido Dojo στην Ελλάδα και βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία τα τελευταία 30 χρόνια. Ιδρύθηκε το 1981 από φοιτητές του Κώστα Πολίτη, ο οποίος εισήγαγε το Aikido στην Ελλάδα κατά τα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Το Dojo του Καρέα βασίστηκε σε ένα πυρήνα φοιτητών και νέων, οι οποίοι ως επί το πλείστον ήταν μέλη του Aikido Dojo του Πολυτεχνείου, το οποίο ιδρύθηκε το 1978. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1980 ο κύριος  εκπαιδευτής των δύο Dojo (Καρέα και Πολυτεχνείου), ήταν ο Kanetsuka sensei (7ο Dan Aikikai) ο οποίος διεξήγαγε ένα με δύο ετήσια σεμινάρια στην Ελλάδα.

Στις αρχές 1990 το Dojo του Καρέα γνώρισε και δημιούργησε ισχυρούς δεσμούς με τον Inaba Minoru sensei (8 Dan Aikikai) πρώην Kancho (διευθυντή) του Shiseikan Budojo, Τόκιο, Ιαπωνία.  Έκτοτε, ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές και τη διδασκαλία του Inaba sensei, που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο Kashima Shin ryu kenjutsu. Τα μέλη του Καρέα dojo επισκέπτονται τακτικά το Shiseikan και συμμετέχουν σε διεθνή σεμινάρια που διεξάγονται στην Ευρώπη από τον Inaba sensei και τους πρεσβύτερους εκπαιδευτές του Shiseikan.