Το Kashima-no-tachi

Ιστορική χρήση του όρου

Ο όρος Kashima-no-Tachi σημαίνει κυριολεκτικά «Σπαθί του Kashima» και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά τον 7ο μ.χ. αιώνα από τον ιερέα του ναού Kashima, Kuninazu-no-Mahito σαν ονομασία της πολεμικής τέχνης του. Λέγεται ότι ο Kuninazu-no-Mahito ανέπτυξε το kashima-no-tachi βασιζόμενος στην τελετή εξαγνισμού γνωστή και ως harai-tachi, η οποία συνδέεται με την θεότητα-προστάτη των πολεμικών τεχνών Takemikazuchi-no-kami.

 

Kashima-shin ryu

Η αρχική τέχνη του Kuninazu-no-Mahito αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία πολλών σχολών. Μία από αυτές ήταν η σχολή Kashima-shin ryu που δημιουργήθηκε τον 16ο αιώνα από τους Matsumoto Bizen-no-Kami Ki no Masamoto, Kamiizumi Ise-no-kami Fujiwara no Hidetsuna, Kunii Genpachiro Kagetsugu. Η οικογένεια του Kunii συνεχίζει να διδάσκει το Kashima-shin ryu ακόμα και σήμερα.

Το σύγχρονο Kashima-no-Tachi

Ο Inaba sensei υπήρξε μαθητής του Kunii Zen’ya, του 18ου δασκάλου του Kashima-shin ryu, από τον οποίο διδάχθηκε την ύλη του σπαθιού, της λόγχης και άλλων όπλων της σχολής. Μετά τον θάνατο του Kunii sensei, συνέχισε να διδάσκει την ύλη της σχολής στα πλαίσια του Aikido. Για να τιμήσει τον δάσκαλο του ο Inaba sensei αποφάσισε να ονομάσει τις τεχνικές σπαθιού που διδάσκει kashima-no-tachi