Πρoπόνηση

Η δομή του μαθήματος

Κάθε συνεδρία μαθήματος στον Αθηναϊκό σύλλογο Aikido διαρκεί δύο περίπου ώρες και χωρίζεται σε τρεις διακριτές περιόδους. Το μάθημα ξεκινάει με μια σειρά ασκήσεων ευλυγισίας και δύναμης που διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Στην συνέχεια γίνεται διδασκαλία τον τεχνικών σπαθιού (Kenjutsu) του Kashima-no-tachi και το μάθημα ολοκληρώνεται με τεχνικές Taijutsu του Aikido. Ο συνδυασμός Kenjutsu και Taijutsu βοηθάει στην καλύτερη και πληρέστερη κατανόηση τον βασικών αρχών των δύο τεχνών και για αυτό διδάσκονται σαν ενιαία ύλη σε κάθε μάθημα. Η ύλη του Kenjutsu που διδάσκεται στον Αθηναϊκό σύλλογο Aikido προέρχεται από τον Inaba Minoru Shihan (8 Dan Aikikai). Οι τεχνικές σπαθιού είναι αναπόσπαστο τμήμα κάθε μαθήματος και δεν υπάρχουν ειδικές συνεδρίες για την αποκλειστική μελέτη τους.

Διδακτική μέθοδος

Η εξάσκηση στον Αθηναϊκό σύλλογο Aikido γίνεται μέσω της συστηματικής επανάληψης φορμών (Kata στα Ιαπωνικά) και περιλαμβάνει την μελέτη τον τεχνικών σπαθιού (Kenjutsu) του Kashima-no-tachi και την μελέτη της άοπλης μάχης του Aikido Taijutsu. Ο συνδυασμός Kenjutsu και Taijutsu βοηθάει στην καλύτερη και πληρέστερη κατανόηση τον βασικών αρχών του Aikido και για αυτό διδάσκονται σαν ενιαία ύλη σε κάθε μάθημα.

Η ύλη του Kenjutsu που διδάσκεται στον Αθηναϊκό σύλλογο Aikido προέρχεται από τον Inaba Minoru Shihan (8 Dan Aikikai).

Πρόγραμμα Προπονήσεων

Ημέρα Ωρα Τύπος
Δευτέρα 21:00-22:45 Kenjutsu-Aikido Μεικτό
Τρίτη 19:30-21:00 Kenjutsu-Aikido Μεικτό
Τετάρτη 20:00-21:30 Αρχάριοι *
Πέμπτη 21:00-22:45 Kenjutsu-Aikido Μεικτό

* Το μάθημα της Τετάρτης γίνεται μόνο εφόσον υπάρχει επαρκής συμμετοχή. Γι αυτό εάν σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε την προπόνηση των αρχαρίων θα πρέπει να έχετε επικοινωνήσει νωρίτερα τηλεφωνικά.